Appingedam/Delfzijl

LEZING NAJAARSGEBEUREN IN DE TUIN 26 OKTOBER 2023

Op donderdag 26 oktober a.s. staat de lezing 'Najaarsgebeuren in de tuin' van Rense Renkema op het programma.

Rense, zoon van een boer uit Bedum, is zo lang hij zich kan herinneren in de tuin. Nergens anders. Als jonge knul nam hij de gehele tuin rondom het bedrijf van zijn ouders op de schop en schiep hij onder meer een moestuin, een grote hobby, geërfd van zijn grootvader.

Nu, met volwassen bedrijf De Hofenier en gedegen ervaring richt Rense zich met zijn medewerkers meer op het kwalitatief sterk, grondig en gepassioneerd onderhoud van tuinen. Bij het onderhoud altijd de wensen van de klanten en de goede zorg voor de planten in het oog houdend.

Tijdens de lezing vertelt hij over zijn passie tuinieren en komen en passant ook veel anekdotes voorbij die hij heeft meegemaakt. De maanden september en oktober zijn bij hem favoriet, want hoewel de temperaturen geleidelijk aan dalen, blijft het weer nog lang plezierig om te werken in de tuin. Hij vertelt wat er allemaal wel of niet moet gebeuren in deze periode. Bijvoorbeeld het renoveren van een border, goed grasonderhoud, wanneer en hoe moeten fruitbomen worden gesnoeid en over de aanplant van nieuwe bomen en struiken. Hij is graag bereid vragen te beantwoorden op het gebied van tuinonderhoud.

Aanvang: 19.30 uur

Locatie: ASWA gebouw, Burg. Klauckelaan 16, Appingedam