Appingedam/Delfzijl

Vogels in de woonomgeving en wintervogels in het buitengebied

Op dinsdagavond 20 februari verzorgt de bekende Drentse natuurkenner en natuurfotograaf Geert de Vries een boeiende lezing over het wel en wee van vogels in de woonomgeving. U krijgt prachtige foto's en informatie over ons allen bekende tuinvogels, eenden, ganzen en zwanen.
Voor de pauze staan bekende tuinvogels centraal. Na de pauze worden eenden, ganzen en zwanen behandeld.

De getoonde foto’s zijn van professionele kwaliteit. De grootste kwaliteit van Geert is dat hij ingewikkelde zaken op een boeiende en soms humoristische manier kan vertellen.
In de presentatie staan niet de soorten centraal maar het gedrag van vogels. Zo wordt uitgebreid stil gestaan bij het liefdesleven van tuinvogels en wordt uitgelegd waarom vooral vrouwen een man uitkiezen en niet andersom. Door veel boeiende wetenswaardigheden over het gedrag worden onze gewone tuinvogels bijzonder.

Na de pauze staan wintervogels in het buitengebied centraal. Onder meer wordt uitgelegd waarom juist in Nederland ’s winters meer dan 2 miljoen ganzen te gast zijn.

Deze avond gaat over de boeiende wereld van onze gevleugelde vrienden en is voor zowel vogelaars als voor leken interessant!

Aanvang 19.30 uur in het ASWA gebouw aan de Burg. Klauckelaan 16, Appingedam