Appingedam/Delfzijl

Open Tuinen Estafette in Groningen

De 6 afdelingen van Groei&Bloei in de provincie Groningen organiseren elk jaa een estafette van 6 weekenden, waarin een afdeling zijn tuinen openstelt voor bezoekers.

Kijk voor u op pad gaat op de website www.opentuinenestafettegroningen.nl om te zien of de tuin die u wilt bezoeken ook echt open is! Dat voorkomt teleurstellingen.

Na de laatste tuinbeschrijving staat een kaartje waarop alle deelnemende tuinen aangegeven zijn om een route te kunnen bepalen.

In de provincie Groningen zijn veel mooie tuinen en veel enthousiaste tuiniers. Een groot aantal van hen zijn lid van één van de 7 afdelingen van Groei & Bloei in de provincie Groningen. Deze afdelingen hebben gezamenlijk de Open Tuinen Estafette opgezet: vanaf eind mei tot aan september stelt om de 2 à 3 weken steeds één van de afdelingen de tuinen open voor publiek. Zo kunt u een grote diversiteit aan tuinen zien op verschillende momenten in het tuinseizoen.

In 2021 namen er ca. 135 tuinen deel aan de Open Tuinen Estafette weekeinden, waaronder vele nieuwe tuinen. Op deze website en in de Open Tuinen Gids 2022 die eind april verschijnt en begin mei verstuurd wordt, zijn de data en de beschrijving van alle deelnemende tuinen opgenomen. Op de website kunt u ook zien welke tuinen deelnemen, vaak met een uitgebreidere beschrijving met foto's. www.opentuinenestafettegroningen.nl