Appingedam/Delfzijl

Dinsdag 21 maart lezing Brian Kabbes

Aanstaande dinsdag 21 maart staat de lezing van Brian Kabbes (Kwekerij www.kabbes.nl uit Sumar), op het programma in het ASWA gebouw.

Het assortiment tuinplanten is de laatste jaren danig in beweging en vaste planten zijn hierop geen uitzondering. Vele nieuwe soorten en rassen worden op ons losgelaten en blijken niet altijd de beloofde verbeteringen te zijn. Brian gaat hier tijdens zijn lezing uitgebreid op in.

Het programma bestaat uit een inleiding, een korte beschrijving van de kwekerij, gevolgd door een uitgebreide voorstelling van het nieuwe assortiment vaste planten en de wijze waarop zij deze planten verkrijgen. Ter afsluiting van het eerste uur maken we aan de hand van dia’s een wandeling door het jaar. Na de pauze zullen een aantal plantenportretten de revue passeren. Het gaat hierbij om planten waarover om welke reden dan ook iets opmerkelijks te vertellen valt.

De conclusie van dit programma is dat, wanneer men bewust kiest voor een bepaalde plant op een bepaalde plaats, het mogelijk is het meeste plezier uit een vierkante meter tuin te halen! Het stellen van vragen is tijdens het hele programma mogelijk en Brian neemt een aantal planten mee voor de verkoop


ASWA-gebouw, Burg Klauckelaan 16 Appingedam (Zaal 18)  Aanvang 19.30 uur.


Voor de Facebook gebruikers onder u, we hebben inmiddels onze eigen Facebookpagina! www.facebook.com/appingedam.groei.nl Uiteraard zullen de activiteiten van onze afdeling vanaf nu op die manier onder de aandacht worden gebracht, maar ook activiteiten van andere regio-afdelingen, open dagen van kwekerijen en tuinen in Groningen, tuintips en foto's van deelnemende tuinen aan de Open Tuinen Estafette. Volg de pagina en deel de berichten gerust met je Facebookvrienden!