Appingedam/Delfzijl

Lezing 'DE PLUKTUIN' door Esther van de Velde

Deze lezing is voor iedereen die van bloemen houdt, haar of zijn huis wil vullen met de geuren en kleuren van vers geplukte bloemen en oog heeft voor het milieu, want op kwekerij Van de Velde in Heerde worden geen chemische middelen gebruikt én gaan de bloemen via de zogenaamde korte keten rechtstreeks naar de consument.

Esther neemt je deze avond mee naar haar pluktuin en vertelt hoe het ontwerp van de tuin tot stand is gekomen, hoe de bloemen opgekweekt worden en wat er komt kijken bij het onderhouden van de tuin. Ook vertelt ze over de geschiedenis van de pluktuin in zijn algemeenheid. Een aantal bloemen (bekend en juist minder bekend) worden er uitgelicht en ze geeft tips over het plukken, verzorgen en schikken.

Esther wil op deze manier de schoonheid te laten zien van andere bloemen dan die vaak door de bloemist wordt aangeboden. Stap uit het strakke keurslijf, vergeet de vele beperkende regeltjes, zie de elegantie en schoonheid van de prachtige gewone tuinbloemen en leef je uit!

Want niets is zo leuk als je eigen bloemen plukken voor een zelf samengesteld boeket, het resultaat zal verbluffend zijn!!

Aanvang 19.30 uur in het ASWA gebouw aan de Burg. Klauckelaan 16, Appingedam