Appingedam/Delfzijl

Mv. van Kooten komt oorspronkelijk uit Hilversum en heeft na haar opleiding 15 jaar bij Krijn Spaan gewerkt, een gerenommeerde kweker uit Kortenhoef.

Daarna ontstond de behoefte zelf een kwekerij te starten en sinds 2007 is zij de trotse eigenaar van Kwekerij de Elzenhof.

Heester en bomen zorgen voor structuur in de tuin en geven een mooi winterbeeld. In het voorjaar zijn bijzondere bollen narcissen en tulpen een aanwinst voor de tuin.

Oplossingsgericht inrichten van de tuin: verhoogde bakken op die plekken waar de tuin te nat is, een boom planten zodat veel water kan worden opgezogen, boorgaten of een wadi aanleggen ook drainage kan tot de mogelijkheden behoren. Een regenton vangt ook veel water op en kan bij droogte weer gebruikt worden voor het begieten van planten. Regenwater is minder koud dan kraanwater .
Bij droogte geeft groen schaduw en een verzameling potten bij elkaar gezet maakt een vochtiger microklimaat. Planten die zon en droogte verdragen hebben meestal gris blad, voelen viltig aan of zijn behaard.

Er is voldoende keuze in planten die droog en nat verdragen of het beter doen in juist droge dan wel natte situaties.  Zij geeft graag advies, vanuit haar ervaring opgedaan in het onderhoud van tuinen in al deze diverse omstandigheden.