Activiteiten & Actueel

Voorwoord van de voorzitter uit de laatste convo

Het zal begin februari zijn dat U dit onder ogen krijgt. Op het moment dat ik dit schrijf is het grijs en grauw. Een klein wintertje hebben wij gehad. Maar veel stelde het niet voor. Mijn tuin vraagt aan mij is dit het nu of kunnen wij nog meer verwachten.
Weet u: misschien hebben meer mensen dat, voor die vraag ga ik naar mijn tuinboekje. Minutieus schrijf ik daar de jaren van de tuin in op. Op 19 februari spinazie gezaaid. In een ander jaar, tot april nog niets in de tuin kunnen doen! In het ene jaar, half januari: de sneeuwklokjes bloeien al uitbundig. In het andere jaar, in februari nog geen krokus gezien. Het antwoord op de vraag van mijn tuin moet dus zijn, ik weet het niet. Is dat erg? Wij van Groei en Bloei, die lid zijn omdat ze iets met de natuur hebben, ervaren dat ondanks onze bespiegelingen de natuur de zaken zelf wel regelt. Dat altijd al gedaan heeft en op die manier een wonderschoon samenspel heeft gesmeed die onze leefomgeving vormt. De vraag zou dus niet uit de tuin moeten komen, maar van ons aan de tuin.
Blijf ons verbazen en vertellen hoe straks in mei/juni alles in volle glorie staat en het leven, zeker op het platteland, zoveel mooier maakt. Van het vertellen over dit leven kunnen wij het tweede deel van dit seizoen met nog 3 lezingen genieten. Ik verwacht daar velen van u.

Koos Dijksterhuis

meer

 

 

 

20
May
Botanie
19
May
De schrik van de straat