Voorwoord van de voorzitter uit de laatste convo

Wanneer ik dit schrijf zitten wij nog midden in vakantietijd. Vooral in het gebied waar wij wonen is het dan niet druk. Waar wij in zijn algemeenheid al als krimpgebied worden aangeduid is het in vakantietijd nog duidelijker zichtbaar dat wij niet in het drukste deel van Nederland wonen.  De vraag is of wij dat erg moeten vinden.

Persoonlijk denk ik van niet, de aanwezigheid van ruimte en rust is, in ieder geval voor Groei en Bloei leden, een voorwaarde voor kwaliteit van leven.

U snapt het al, ik ben in de zomervakantie ook niet weg, kan later altijd nog en deze zomer was het ook hard werken in de tuin. Niet omdat het nu zo hard groeide maar omdat een fors aantal planten het zonder beregenen niet hadden gered. Het gras hebben wij maar aan zichzelf overgelaten en zo te zien komt een belangrijk deel daarvan nu wel terug. Voor de twijfelgedeeltes is het nog afwachten.

Bij deze Convo treft U het programma voor het komende seizoen aan. Wij hebben weer geprobeerd het zo gevarieerd mogelijk samen te stellen met voor iedereen wat wils.

De locatie is als vanouds en dat bevalt ons goed met altijd een heel behulpzame beheerder.

Omdat wij dit jaar ons jubileum vierden hebben wij afgezien van een excursie aan het eind van het seizoen, voor het komende jaar zijn er wat dat betreft wel weer, nu nog, vage plannen. U hoort op tijd van ons.

Anneke zal als bestuurslid na vele jaren van trouwe dienst afscheid nemen in februari. Ook voor het jaar daarop zijn er twee leden op die afscheidslijst staan waaronder uw voorzitter en secretaris. Wij gaan dan ook het komende seizoen heel  ijverig op zoek naar nieuwe bestuursleden die dan, zo is de bedoeling, al een poos eerder gaan meedraaien. Suggesties voor namen: van harte welkom!

Ik wens ons allen een heel goed seizoen toe en hoop velen van U te mogen begroeten.

Vergane glorie - Blik op de tuin 875
hoe krijg ik bijzondere vogels in de tuin