Activiteiten & Actueel

Voorwoord van de voorzitter uit de laatste convo

Een dichter die mij mijn hele leven als het ware al begeleidt is de dichter J.C.Bloem (let op de naam). Eerlijk gezegd ook één van onze bekendste dichters. Aan hem moet ik denken als ik dit stukje schrijf. Het is een sombere novemberdag zoals wij er dit jaar al zoveel gehad hebben. Het is het gedicht “November”. 

Het regent en het is november
Weer keert het najaar en belaagt
Het hart, dat droef, maar steeds gewender,
Zijn heimelijke pijnen draagt.

Tijdens de lezing van Harry Pierik legde hij de relatie tussen tuinen en poëzie. Hij droeg zelfs een aantal gedichten voor. Fascinerend, wij van Groei en Bloei, altijd in de weer, praktisch en uitvoerend en dan opeens bespiegelend. Maar er verder over nadenkend, wat zijn er een gedichten over de natuur, ook over tuinen. Niet onbekend zijn natuurlijk de  paden waar op gezette tijden gedichten te lezen zijn. Maar een tuin?  Een idee om op voort te borduren!

In deze tussentijdse convo ondertussen veel informatie over ons “bloeiende” Groei en Bloei leven met weer nieuwe leden! Begin volgend jaar ontvangt U al de volgende convo. Ik eindig met een ander toepasselijk gedicht van Bloem over november en wens U goede Kerstdagen en Oud en Nieuw

Herfstdag
De tuinders werken in de bruine hoven,
De wereld was verlaten van gerucht,
En het oneindig najaar spande er boven
De paarlen sfeer van een gelaten lucht.

Koos Dijksterhuis

meer

 

 

 

16
Feb
STORMSCHADE
15
Feb
angela’s tuin tussenfase deel 2