Jubileum 50 jaar Groei en Bloei 23 juni 2018

Hieronder het persbericht over ons jubileum zoals het in de kranten is terecht gekomen.

persbericht

Zaterdag 23 juni vierde de afdeling Appingedam/Delfzijl van Groei en Bloei het feit dat zij 50 jaar gelden werd opgericht. Dit jubileum werd gevierd in het Schathuis van Ekenstein. Meer dan 50 leden hadden zich gemeld en onder hen een aantal jubilarissen die al meer dan 40 of 50 jaar lid van de vereniging zijn. Van degenen die meer dan 50 jaar lid zijn waren er 2 aanwezig; zij kregen een oorkonde met een zilveren speld. Degenen die al meer dan 40 jaar lid waren kregen een mooie bos bloemen.

Naast de feestelijke aankleding van de zaal werden de leden ook verwend met gebak en lekkere hapjes.

Het programma kende een inleiding, zoals ook op de gewone avonden van de afdeling het geval is maar nu met een bijzonder onderwerp namelijk de Kerstvloed van 1717.

Een bijzonder onderwerp die haar sporen in het landschap en de geschiedenis van ons gebied heeft nagelaten. De spreekster Els Zwerver uit Loppersum wist de aanwezigen mee te nemen op een reis door het verleden die als ware nu gebeurd zou kunnen zijn..

De geschiedenis van de vereniging die toen nog Floresco heette werd opgehaald door een voorzitter van het eerste uur dhr Jan Kempenaar uit Loppersum. In zijn boeiende bijdrage werd duidelijk dat in de glorietijd meer dan 300 leden lid waren, een aantal dat nu gezakt is naar iets onder de 200 leden. De avonden werden echter toen niet meer bezocht dan nu, zodat je zou kunnen zeggen dat het enthousiasme er niet minder op geworden is.

Een bijzondere gebeurtenis uit die geschiedenis was een wedstrijd bloemschikken op het plein voor de Nicolai kerk ergens in de jaren zeventig. Het hele plein werd in beslag genomen zo bleek uit dia’s, die nog op ouderwetse wijze werden gepresenteerd.

Om half zes was de middag afgelopen en konden de leden huiswaarts gaan op weg naar misschien de volgende 50 jaar van de vereniging. Aan het enthousiasme van de leden zal het niet liggen.

De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879
Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878