Diversen

Terugblik open tuinen weekend 2012

 

Op zaterdag 23 en/of zondag 24 juni 2012 waren er 14 tuinen van onze afdeling te bezoeken.

De tuinen waren open van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Toegang was gratis!

 

 

Bert de Jong ‘Beeldentuin’ Tolweg 4, Zeerijp zaterdag en zondagmiddag van 12.00 uur tot 1700 uur.
Bij Beeldentuin Eenumermaar exposeren 12 beeldhouwers met 100 beelden. De beelden staan prachtig opgesteld, in een tuin van 5000 vierkante meter, tussen bloemrijke borders, in de hoogstamboomgaard en in het hoge gras met uitzicht op het weidse Groninger land. De beeldhouwers komen niet alleen uit Groningen; dit jaar exposeren ook 6 beeld-houwers uit Noord Holland in Eenumermaar.   Ze zorgen voor een gevarieerde expositie van figuratief tot abstract, beelden van steen, keramiek, hout en objecten van metaal. Opvallend dit seizoen zijn o.a. de beelden van Nanda van der Vliet. Zij maakte een serie kleurige vrouwenbeelden van keramiek met de titel ‘zomerzotheid’. In de tuin vindt u ook een theeschenkerij met zonnig terras en een sfeervolle curiosawinkel. Vindt u het zelf leuk om een beeld te maken? Op de website vindt u informatie over de workshops!

 

Fam. Schwab, Bredeweg 29,  Westeremden                                       zaterdag

In deze tuin staan heel veel 1 en 2 jarige bloemen en planten. Er is een grote verzameling van tuingeraniums en salies. De tuin heeft ook een vijver, een rotstuin en een cactuskas.

 

Fam. Helmantel, Abt Emopad 2, Westeremden                                  zaterdag

Rondom de middeleeuwse Weem (pastorieboerderij), waarin zich het museum van kunstschilder Henk Helmantel bevindt, ligt een parkachtige tuin met grote bomen, grasvelden en bloemenborders.

 

Fam. De Winter, Talmaweg 39,  Uithuizen                         zaterdag en zondag

Dit is een parkachtige tuin met een natuurlijke vijver, kleurrijke borders,

een wal begroeit met bomen en heesters, pergola’s met klimplanten en rozen en kuipplanten. Tevens zijn er bijzondere bomen te zien zoals: Liriodendron, Liquidamber, Gingko en Metasequo.

 

Dijkstra, Dijkweg 99, Oudeschip  “Siergrassen aan de Dijk”   zaterdag en zondag

Voorbeeldtuin van 3000 m² bij een kwekerij van siergrassen. In de tuin staan meer dan 300 soorten siergrassen gecombineerd met vaste planten, heesters en varens.

Ook is er gelegenheid om siergrassen, varens en vaste planten te kopen.

 

Fam Perdon, Meenteweg 88, Schildwolde                                              zondag

De tuin is opgedeeld in verschillende soorten tuinen, een natuurlijke tuin met een boerenhoek, een Japanse tuin met bonsai en een Egyptische tuin waarin  RVS beelden staan. Het atelier ’t Juffertje staat in deze zelf ontworpen en ingerichte tuin, die zeker de moeite waard is om te bekijken. Veel zitjes die de mogelijkheid bieden om te genieten van de 3 vijvers en een waterpartij, een prima leefgebied voor verschillende soorten libellen, vogels en andere insecten. Samen met een verscheidenheid aan planten bepalen ze de sfeer in de tuin.

 

Mevr. A. Krijgsman, Borgsweer 29, Borgsweer (Delfzijl)                   zaterdag

De tuin van Annie en Dick Krijgsman ligt rond een Oldamsterboerderij op een wierde, waarbij het hoogteverschil is opgevangen door muurtjes.

De tuin is 1600 m². Verder boerderijtuin, vormsnoei, troggen, waterbrubbel en een hosta collectie van 70 soorten .

Ook verkoop van tuinplanten.

Koffie staat klaar. 

 

Fam. Eggebeen, Kappershuttenweg 9, Hellum                                   zaterdag

Een tuin van 2.500 m²  met drie vijvers omgeven door een heidetuin. Overdekt terras met vlonders, muurkas, moestuin en een tuin met wilde planten.                              

 

Fam. Jonkers, Hoofdstraat 52, Noordbroek                      zaterdag en zondag

Een tuin van 1300 m²  met o.a. 2 vijvers, borders met veel vaste planten, verschillende fruitbomen, diverse terrassen en een weitje met kleinvee. De voortuin bestaat uit strakke buxushagen. 

 

Renzo en Ina Niehof, G. Boelmaweg 41, Wagenborgen    zaterdag en zondag

De tuin bestaat uit verschillende kleine tuinen en een buxuskwekerij. De voor- en achtertuin bestaat uit strak geknipte buxushagen met voornamelijk ronde vormen. De kleine achtertuinen  bestaan uit een Japanse tuin met schaduwterras, vijvertuin, rotstuin en een bloementuin. Achter de plantenkas, waarin voornamelijk buxus, sempervivum worden gekweekt, bevindt zich de buxuskwekerij, met verschillenden buxusvormen en figuren. Er zijn 50 verschillende soorten buxus te zien.  Grotendeels staan ze naast elkaar zodat de verschillende soorten goed met elkaar zijn te vergelijken.

De koffie staat klaar. Iedereen is welkom.

Voor meer info over de tuin en buxus: www.buxushof.nl 

 

Fam Duijnisveld, Stadsweg 120, Garrelsweer                                    zaterdag

Groninger slingertuin met monumentale bomen en een formele tuin met o.a. buxusknoop, gescheiden door een oude tuinmuur. Verder een oase-tuin, groentetuin en appelhof met hoogstamfruitbomen en weide voor ezels. Samen groot 5000 m2.

Koffie en thee staan op u te wachten.

 

Fam. Zuidveld, Hoeksmeersterweg 10a, Garrelsweer                        zaterdag

Een landschapstuin van 2200 m²  met uitzicht op het natuurgebied Hoeksmeer.

Verschillende borders, prieel, kleine groentetuin en hoogstamfruitbomen.

De koffie staat klaar.

 

Fam. E.van Til, Pieter IJbemastraat 26, Appingedam       zaterdag en zondag

Kleine gezellige voor- en achtertuin met vijver, veel vaste planten en gezellige zithoekjes. De tuin is het vorig jaar volledig opnieuw aangelegd.

Koffie en thee staat voor u klaar.

 

Ida Zweep, P. IJbemastraat 36, Appingedam                   zaterdag en zondag

De voortuin is aangelegd met buxus en rozen (rose forever).

Aan de zijkant van het huis fruitbomen en vaste planten. De achtertuin is een gezellige tuin met vele soorten planten, vijver, terrassen en een theehuis.

De tuin is een eigen ontwerp.

Koffie en thee worden gratis geschonken. Iedereen is welkom. 

meer

 

 

 

25
Mar
Actie tegel eruit en plant erin Intratuin BEEMSTER
22
Mar
Beloond voor wachten op de zon